info.dewereldburger@sioz.nl 020 613 84 82

Amsterdams mooiste architectonische ontwerpprijs

Mooiste school

Onze school heeft de prijs voor beste architectonisch ontwerp gewonnen in de competitie tussen verschillende stijlen van nieuwe gebouwen. De jury gaf alle punten aan de architectuur van de school.

Ook Basisschool de Wereldburger valt dus in de prijzen. De school, die er met de publieksprijs vandoor ging kreeg vorig jaar een compleet nieuw gebouw in Osdorp. De vakjury noemt De Wereldburger een ‘sociaal hart’ in Osdorp, dat veel impact kan hebben op de omgeving.

“De architect en opdrachtgever hebben binnen een beperkt budget een gedateerde gesloten school omgetoverd tot een uitnodigende, duurzame en ruime basisschool”, aldus de jury. “Er is fantastisch werk verricht om het betonnen skelet van de oude school om te toveren naar een warm en stoer schoolgebouw.”

De Amsterdamse Architectuurprijs bestaat sinds 2008. Het wordt jaarlijks uitgereikt door Arcam, een coördinatiecentrum voor architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur in Amsterdam. Bij de winnaars horen onder meer de architecten van de vier torens in Osdorp (2010), Het Noorderparkbad (2016) De IJhal en de Noord/Zuidlijn (beide in 2019).