info.dewereldburger@sioz.nl 020 613 84 82

Vervoer

Basisschool De Wereldburger in Nederland biedt geen eigen vervoer aan voor haar studenten. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders om ervoor te zorgen dat hun kinderen veilig en op tijd op school aankomen. De meeste ouders brengen hun kinderen zelf naar school met de fiets, te voet of met de auto.

In Nederland is fietsen naar school erg populair en wordt het aangemoedigd. Veel basisscholen hebben dan ook fietsenstallingen waar kinderen hun fietsen veilig kunnen parkeren tijdens de schooldag. Het kan ook zijn dat De Wereldburger een samenwerking heeft met lokale fietsenwinkels of de gemeente om fietsroutes en veiligheidsmaatregelen te verbeteren.

Daarnaast is openbaar vervoer een optie voor kinderen die verder weg wonen. In Nederland hebben kinderen tot 12 jaar oud gratis toegang tot het openbaar vervoer, op vertoon van een persoonlijke OV-chipkaart met een speciale reisproduct. Sommige oudere kinderen kiezen er ook voor om met het openbaar vervoer naar school te gaan.

Over het algemeen zijn ouders verantwoordelijk voor het vervoer van hun kinderen naar Basisschool de Wereldburger. Het is belangrijk dat ouders en kinderen zich bewust zijn van veiligheidsmaatregelen en de verkeersregels om veilig op school aan te komen.